MT en Geriatria

La Música i la Musicoteràpia es va demostrant científicament que aporten uns grans beneficis. També a la persona gran, tant en la seva vessant preventiva, com pal·liativa.  

Els avenços en neurociència i els estudis al respecte han anat aportant clars indicis dels efectes positius que la música genera a nivell cognitiu, psico-físic i fisiològic. 

També en les persones amb demència o situacions neuro degeneratives és ideal l'ús de la musicoteràpia com a complement assistencial.

Podem aconseguir efectes tan beneficiosos com la reducció de l'estrès, l'ansietat i el dolor. I per tant es possibilita una disminució de  l'ús de fàrmacs, especialment somnífers, ansiolítics i calmants. 

Així mateix, la música, sobretot si és significativa ( Concepte d'ISO del Dr. Rolando Benenzon) , genera en la persona una sensació de reconnexió entre el seu propi món interior ( records, vivències...)  i l'exterior, cosa que propicia un major benestar i aporta una millora de la qualitat de vida en la nostra gent gran. 

        SERVEIS 

Història de Vida Musical 


Aquesta és la meva àvia Maria. Amb ella, essent jo  ben petita ja vam compartir la connexió i l'amor per la música.  Em sento afortunada per tot el que ella em va aportar i catalitzar en el món de les subtileses de la bellesa musical, la sensibilitat i l'acompanyament i la cura entre les persones.

Gràcies a ella, a les seves companyes del centre geriàtric, i a la fisioterapeuta del centre, durant els seus darrers anys de vida, vam poder anar compartint i experimentant els beneficis tant meravellosos de la música.  Perquè llavors, l'àvia, ja tenia una mica de degeneració neurològica i deteriorament cognitiu ( com ella deia:- aquesta ditxosa memòria!- ) i el que va fer la música, en resum, va ser  reconnectar-la i mantenir-li l'alegria i el goig de viure i compartir fins a la darrera hora. 

Confegir la Pròpia Història 

Treballo tant amb música gravada com en viu. Ja que aquesta última fórmula aporta a més a més la vibració acústica i el poder guaridor dels harmònics musicals descoberts per Pitàgores fa ja un grapat de segles. 

Amb el suport dels familiars, el propi usuari/a i els records comuns, tracem una HISTÒRIA DE VIDA MUSICAL única i pròpia de cada persona.  Elaborem un mapa i llistat de peces musicals , també fent ús de les Tecnologies i Aplicacions Digitals APP. 

L'escolta es pot fer tant amb la música pre-gravada, amb auriculars o altaveu com en viu i directe amb la interpretació ( veu i instruments) de les cançons.

A cadascú ens ressonen unes cançons o unes altres en funció del vincle que hi haguem tingut al llarg de les nostres vides. ( TN vespre TV3)

L'escolta d'aquestes peces musicals, fa que el cervell reconnecti amb vivències i records que activen de nou algunes emocions i fins i tot respostes motores. 

És possible frenar el deteriorament o alentir-lo. I sobretot, portem a la persona cap a un món de sensacions plaents i belles a través de la música que fa que millori el seu sentit en la vida en el moment present i el seu benestar emocional i per conseqüència també el físic.

Si esteu interessats i voleu ampliar la informació d'aquest servei, podeu contactar-me a través del formulari  de  CONTACTE

Concert Compartit

El Concert Compartit és una fòrmula de Muscicoteràpia en la que analitzem els orígens i trajectòria de vida musical d'un col.lectiu de persones grans i en funció dels resultats, tracem un ISO musical grupal ( identitat sonora d'un col.lectiu de persones que es deriva del recorregut i vincle de cada individu amb un seguit de músiques al llarg de la seva vida, des del naixement fins al moment present) amb unes cançons i peces musicals concretes.

Aquestes cançons i músiques les interpreto durant la sessió amb la col·laboració dels usuaris i usuàries que amb diversos instruments de petita percussió (adaptats a les possibilitats motrius individuals de cadascú)  poden acompanyar la música i d'aquesta manera entre tots anar teixint la sessió musicoterapèutica amb interaccions entre tots i totes.

Aconseguim així crear un vincle grupal d'alegria i comunió que contribueix al benestar de tots i cadascun.